2019-04-21

Upp igen!
Det här med att man reser sig igen, upp och hoppa, det har alltid funkat på mig. Brukar inte gräva ner mig eller deppa ihop. Vet inte om det är min positiva sida som överkompenserar, eller jo – det gör den nog ibland för jag är inte jättebekväm i när det inte känns bra.

Jag har i alla fall bestämt mig att min blogg kommer vara mitt forum för bearbetning av min vardag. Det går både upp och ner, i smärta men främst i psyke.

Kanske bra att man inte alltid bara belyser det där fina och piffiga- även om det ytliga och det genuint glada fortfarande har en stor del i mitt liv. Men det är en psykisk bergochdalbana. En riktig karusell för psyket och jag tror att några gånger under denna åkturen kommer jag att behöva en kunnig som sitter i samma karusellvagn. Det ska jag framföra. Jag vill prata med NÅN, jag behöver en shrink helt enkelt. Någon som kan hjälpa mig i denna identitetskris. För det blir så uppenbart att vissa sidor av mig försvinner med sjukdomen, jag vågar fortfarande tro att de kommer att komma tillbaka eller gestaltas i ny form, kanske till och med en bättre sådan.

Idag blev det tydligt i hur skör och beroende jag är av att hela tiden ha det positiva att se fram emot. Har fått en fantastisk läkare, en som lyssnar, utvärderar, provar nytt och stöttar. Så skulle jag då återkoppla efter 2-3 veckor med den nya medicinen. Den gör mig till ett vrak- en person som har noll ork, mår skit, bakfull och provar verkligen mitt psyke. Den gör att jag vare sig känner att jag är jag, den mamman jag brukar vara och det tär något oerhört på mig, att jag tvingas jobba hemma mycket pga infektionsrisken och allt skit jag åker på så fort jag vistas på kontoret, och än är smärtan kvar och till och med förstärkt i vissa leder.

Ringer, och får höra att min läkare, MIN läkare är borta till efter sommaren. I hennes ST tjänst ingår en sväng till kardiologen. Neeeeeeeeeeeej! Min livlina. Nu väntar jag på besked om ny läkare och ny medicin. Men inte måla fan på väggen såklart. Kan vara både bättre och mer kompatibel.

Återkommer när jag vet…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar